Liittymät

  • Matkapuheliniittymät vaihtuivat Suomessa vilkkaasti vuonna 2005
  • Liittymät ovat peruspalveluiden osalta hyvin samanlaisia
  • Liittymän avaaminen verkossa on kätevää ja usein ilmaista

Matkapuhelinliittymät

Täältä löydät perustietoa matkapuhelinliittymistä. Suomessa matkapuhelinliittymiä tarjoavat m.m. Saunalahti, Sonera, Tele Finland, Elisa ja DNA. Näistä Sonera ja Tele Finland kuuluvat samaan TeliaSonera leiriin. Oman leirinsä muodostavat Elisa konserniin kuuluvat Elisa ja Saunalahti -liittymät.

Matkapuhelinliittymät ovat nykyään peruspalveluiden ja kuuluvuuden osalta hyvin tasavertaisia. Liittymät ja niiden kuuluvuus on parantunut sitä myötä kun gsm-verkkoja on laajennettu ja tekniikka niissä on parantunut. Huomio kuitenkin että uusien palveluiden tai tekniikan osalta (esim. 3G verkot) tilanne ei ole kaikilla operaattoreilla sama. Operaattorin valinta onkin tässä suhteessa erinlaista kun liitymän valinta. Operaattorin valintaan vaikuttaa usein mielikuva, brandi, olemassa oleva asiakassuhde ja asiakaspalvelun toimivuus. Liittymät valitaan enemmän tarpeen ja hinnan perusteella.


Liittymät ja brändit
Matkapuhelinliittymät ovat usein peruspalveluiden osalta hyvin samanlaisia ja joskus liittymät eroavat toisistaan vain nimen tai brändin suhteen. Liittymäbrändi voi myös olla markkinointiyksikkö joka myy toisen operaattorin nimiin omia liittymiä, joissa on yksilöllinen hinnoittelu, mutta laskutuksen ja asiakashallinnan hoitaa operaattori, jonka nimiin matkapuhelinliittymät myydään.

Virtuaalioperaattorit ja matkapuhelinliittymät
Virtuaalioperaattori on yhtiö joka vuokraa verkko-operaattorin verkoa ja hoitaa teleliikenteen operoinnin itse. Suomessa on virtuaalioperaattorina toiminut mm ACN.

Katso myös halvin liittymä ja prepaid liittymät.

Pikalinkit: [ Liittymät ] [ Halvin liittymä ] [ Prepaid liittymä ]
[ Tilaa liittymä ] [ Vertaa liittymät ]