Skip to main content.

Elisa kolminkertaisti 3G-verkkonsa vauhdin

Elisa on päivittänyt koko 3G-matkapuhelinverkkonsa HSDPA-aikaan. HSDPA-tekniikka mahdollistaa latausnopeuksien moninkertaistumisen. Elisan tapauksessa maksiminopeus nousee kolminkertaiseksi vanhaan nähden, eli yli yhteen megabittiin sekuntia kohden. Itse HSDPA-tekniikka mahdollistaisi heti alusta asti korkeampiakin nopeuksia, mutta toistaiseksi niitä ei tulla tarjoamaan.

Elisa tuo HSDPA-tekniikan verkkoonsa ensimmäisenä Pohjoismaissa ja samalla on maailman ensimmäinen operaattori, joka tuo HSDPA:n koko 3G-verkkonsa alueelle. Elisan 3G-verkon tämänhetkinen väestönpeitto on noin 40 prosenttia.

Toistaiseksi korkeammista nopeuksista pääsee nauttimaan ainoastaan kannettaviin tietokoneisiin tarkoitetulla datakortilla, sillä yhtään HSDPA:ta tukevaa puhelinta ei ole vielä markkinoilla. Niitä pitäisi kuitenkin olla tulossa kauppojen hyllyillä syksystä lähtien.

Elisa tuo markkinoille kaksi uutta datapakettia. Matkakaista 512:n nopeus on rajoitettu nimen mukaisesti 512 kilobittiin sekunnissa ja se maksaa 34,90 € kuukaudessa. Täyden hyödyn saa irti Matkakaista 1024 -datapaketilla, joka maksaa 39,90 euroa kuussa.

HSDPA-verkon Elisalle on toimittanut Nokia.

Uutisen lähetti: Markus. Kiitos!