Skip to main content.

Huhu: Apple kehittää iPod-puhelinta Softbankin kanssa

Japanilaislehti Nihon Keizai Shimbunin tietojen mukaan Apple kehittää iPod-puhelinta yhdessä japanilaisen Softbankin kanssa. Lehti väittää, että Softbankin hallituksen puheenjohtaja Masayoshi Son ja Applen pääjohtaja Steve Jobs olisivat solmineet asiasta yhteistyösopimuksen.
Softbank osti juuri äskettäin maailman suurimpiin operaattoreihin kuuluvan Vodafonen japanilaisen osan Vodafone KK:n ja Apple-yhteistyöllä se pyrkisi vahvistamaan asemiaan.

iPod on maailman suosituin musiikkisoitinmallisto, mutta on arvioitu, että tulevaisuudessa musiikkisoittimen sisältävät puhelimet alkaisivat aiempaa enemmän syrjäyttämään tavallisia musiikkisoittimia. Tämän vuoksi myös Apple on varmasti halukas tulemaan musiikkipuhelinten markkinoille. Osaltaan Apple on jo sinne tullutkin Motorola-yhteistyön kautta, mutta sen tulokset ovat jääneet laihoiksi. Ensimmäinen iTunesin kanssa yhteensopiva puhelin ROKR E1 oli vain pieni päivitys Motorolan E398-malliin ja sisälsi myös keinotekoisen rajoitukseen maksimissaan 100 kappaleen.

Tietojen mukaan ensimmäinen kehityksen hedelmä voisi olla tulossa markkinoille jo tämän vuoden aikana. Tarkempia tietoja uudesta laitteesta ei ole, mutta japanilaistietojen mukaan musiikkikappaleet joutuisi toistaiseksi lataamaan puhelimeen tietokoneelta. Ensi vuodeksi tiedot lupailevat Applen ja Softbankin yhteistyössä luomaa mobiilimusiikkikauppaa, josta iPod-puhelimen omistajat voisivat ostaa ja ladata kappaleita suoraan heidän puhelimeensa matkapuhelinverkon yli.

Varsinkaan musiikkikaupasta ei ole vielä selvyyttä, jotta toimisiko se vain Japanissa vai muuallakin maailmassa. Myös iPod-puhelin voidaan ensin lanseerata vain tietyille markkina-alueille.

Nihon Keizai Shimbun ei maininnut mitään lähdetietoja tiedoilleen, eli niihin kannattaa toistaiseksi suhtautua vielä melko varovaisesti.

Luonnollisesti Softbank on kiistänyt uutisen paikkansapitävyyden, todeten sen olevan vain pelkkää median spekulaatiota. Apple ei ole kommentoinut uutista.

Me sanomme: iPod-puhelin olisi varmasti omaperäinen lisä puhelinmarkkinoille. Olisi mukava nähdä Applen näkemys puhelimesta, ja minkälainen muotoilu olisikaan. Suurin osa Applen tuotteista on muotoiltu viileän tyylikkäästi, joka onkin yksi tuotteiden suurimpia etuja. Yksi suuri kysymysmerkki puhelimessa toistaiseksi myös on, että millaisella alustalla se toimisi.