Skip to main content.

Mikä puhelin joululahjaksi?

Mikä puhelin joululahjaksi?
Tässä meidän työstämä "Joulun parhaat puhelimet lista" josta voi kätevästi valita minkä puhelimen jouluksi pukilta toivoo. Listaa on koottu mm käyttäjien palautteiden ja keskustelun pohjalta.

5 vuotta sitten tällaisen listan tekeminen olisi vielä ollut helppoa kun mallejakin oli vain muutama. Olisikohan luonnollisinta tehdä lista puhelimen käytön tai tarpeiden mukaan?  • Haluan halvimman puhelimen

  • Tarvitsen perusmallin eli puhelimen

  • Vähän parempi perusmalli sopisi minulle

  • Minulle musiikkipuhelin kiitos

  • Minä haluaisin älykkään monitoimilaitteen

  • Haluan yrityspuhelimen ja firma maksaa

  • Haluan kameran jolla voi soittaa

  • Luksusta ja tyyliä

  • Mull on tosi kireet farkut - joku näkkileipä luuri sopisi hyvin


Haluan halvimman vaihtoehdon
Edulliset matkapuhelimet
Jos hinta ratkaisee ja etsit halvinta mahdollista puhelinta voisit harkita Nokia 1110i joka lähtee 50 eurolla. Ei ole kallis ja on hyvä peruspuhelin. Edulliseen hintaan vaikuttaa mm mustavalkoinen näyttö ja kameran puuttuminen.Perusmalli (80-120 euroa)
Samsung SGH-X200
Jos et halua sitä kaikkein halvinta mallia ja budjettisi on noin 100 euron paikkeilla Nokian osalta suosittelen tutustumaan Nokia 2310 tai 2610 -puhelimiin (nouremmille suunnatut) tai Nokia 6021 -malliin. Samsungilta on tässä hintaluokassa Samsung SGH-X200 joka on värinäytöllinen simpukka. Näissä puhelimissa ei ole kameraa.

Vähän parempi perusmalli (120-200 euroa)
Sony Ericssoni K510i
Tässä hintaluokassa kaikissa malleissa on värinäytöt ja kamera. Usein löytyy myös Bluetooth (langaton yhteys), nettiselain tai perus mp3-soitin. Tämän hintaluokan puhelimien kamerat eivät vielä ole huippulaatua. Kuvia voi katsella puhelimessa, niitä voi lähettää MMS-viesteinä tai katsella tietokoneella, mutta vain harvassa tapauksessa ne päätyvät valokuvaalbumiin. Sony Ericssonilta löytyy noin 190 euron K510i joka on perinteinen patukkamalli jossa 1,3 megapikselin kamera ja paljon muita hyödyllisä toimintoja. Motorolalta valinta voisi olla ohut ja tyylikäs Motorola L6 jossa on VGA kamera. Tämä Motorola on tyylikäs, mutta ei ehkä teknisesti samalla viivalla kuin K510i. Jos haluat hieman lisää ominaisuuksia valitse Motorola L7. Samungilta löytyy simpukkamallinen Samsung SGH-E360 noin 180 eurolla jonka ominaisuuksiin kuuluu mm kamera (VGA), mp3-soitin ja radio. Henkilökohtaisesti pidän radiota "must" ominaisuutena.

Musiikkipuhelin = puhelin + mp3-soitin
Musiikkipuhelimien osalta hintahaitari on aika suuri. Edullisimmat puhelimet jotka ovat erityisesti musiikinkuuntelua varten suunniteltu ovat Nokia 3250 ja Sony Ericsson W300i. Jos haluat kalliimmasta päästä suosittelemme Nokian N91 -puhelinta tai Sony Ericssonin Walkman-sarjan w810i, w850i tai w900i -malleja. Kalliimmissa malleissa on aina mm enemmän muistia ja esimerkiksi 4 gigatavun muistiin mahtuu useita satoja 4 minuutin musiikkikappaleita mp3-muodossa.

Minulla olisi käyttöä älykkäästä monitoimilaitteesta
Tarvitset siis ns älypuhelimen. Nokian kohdalla se tarkoittaa Symbian käyttöjärjsetelmällä varustettua puhelinta. Joku Nseries -sarjan puhelimista on varmaan hyvä valinta. Jos pitää valita paras ehdokas se on mielestämme N73. Älypuhelin ei välttämättä mahdu leviksien takataskuun, mutta saat siihen asennettua useita hyödyllisiä sovelluksia. Älypuhelimen kameran kuvanlaatu on usein tulostuskelpoista vaikka se ei korvaisikaan digipokkaria.

Yrityspuhelin - firma maksaa
Kommunikaattori ei ole enään ainoa vaihtoehto! Jos haluat Nokian kannattaa tutustua Eseries -sarjan tuotteisiin. Henkilökohtaisesti minua viehätti Nokia E61 (ei kameraa). Myös Sony Ericssonilta löytyy vastaavanlaisia laitteita.

Haluan kameran jossa on puhelin
Osta Nokia N93 josa haluat hyvää videokuvaa. Kamerana N73 on monen mielestä parempi. Tai sitten Sony Ericssonin K800i.

Luksusta ja tyyliä
Sony-Ericsson Z610i
Nokia Lámour, LG Chocolate tai Sony-Ericsson Z610i. Z610i on upea simpukka, jossa on kiinnitetty erityistä huomiota muotoiluun. Kuvablogitoiminnon avulla saat kuvat verkkoon kätevästi ja puhelimessa on myös 3G yhteys. Motorolalta tyyliä edustaa Motorola V3i Dolce & Gabbana. Näitä puhelimia on ehdotettu keskustelufoorumilla.


Ohut puhelin
Motorolalla on useita ohuita sumpukoita joista Razr on suosituin.

Me sanomme: Mieti mitä haluat puhelimen osaavan, käy kaupassa kokeilemassa, meidän foorumilla kyselemässä neuvoja ja osta sitten verkosta!