Skip to main content.

Nokia 5500 Sport crash test

Nokia 5500 Sport crash test
Saimme Alekseilta (joka kirjoittaa venäläiseen matkapuhelinlehteen) hienoilla kuvilla maustetun Noka 5500 testin. Todella viihteellistä luettavaa ja mainiot kuvat – Kiitos Aleksei!

Tästä puhelimesta Nokia toetaa että ”urheiluhenkinen ja sulavalinjainen malli on suunniteltu liikunnallista elämäntapaa silmällä pitäen. Nokia 5500 Sport -puhelimessa on kaikki aktiivisen kuluttajan tarvitsema teknologia, ja se on suunniteltu kestämään työn ja kuntoilun kovimmatkin haasteet.


Annetaan Aleksein jatkaa. Nokia 5500 eroaa rakenteelta monella tavalla muista Nokian malleista. Se on tehty kestämään. Katsotaan miten puhelin selviää ensimmäisestä testistä.

Testi 1

Ensimmäinen testi, kaikista helpoin, me pistetään puhelimeen pölyä, joka on otettu pölynimurista. Pistämme sen sisään pölynimuriin ja imuroidaan minun huone.Vähän ajan päästä me otetaan se sieltä pois.Mihin pöly voi mennä? Ensimmäiseksi tulee mieleen kaikki välit sekä aukeamat. Mutta mitä ihmettä? Nokiassa ei ole välejä, eikä näppäimistössä ole välejä, koska se on tehty kokonaan yhdestä osasta. Eikä akunpidikkeen sekä rungon koloihin tai aukeamiin päässyt yhtään pölyä, koska ne ovat tiukasti yhdistetty toisiinsa. Kaikista isoimman osuman sai lataus aukeamat, mutta me saimme pölyn pois nopeasti meidän suurten keuhkojen ansiota.Sitten melkein heti pölyn jälkeen me testasimme puhelinta mullassa ja pistimme puhelimen multaan, multa eroaa pölystä isolla kosteudella.Mutta kuitenkin jotkut mullan osat pääsi sisään.Multa ei kuitenkaan tuhonnut puhelinta ja puhdistuksen jälkeen kaikki oli taas ennallaan.Minkälaisia jälkeä puhelimeen ei tullut – Nokia 5500 läpäisi testimme!

Testi 2

Olut, maitoa, vettä. Monet kysyivät meiltä miksi kaadamme puhelimeen nestettä?

Nokia 5500 oluessa

null


Aina ennen testin alkua me soitetaan puhelimeen. Puhelin oli olueessa 30 sekuntia. Huomiomme. Puhelin oli soinut kokoajan testin aikana, mitään haittoja me emme huomanneet, tietysti kaiutin huononi ja äänen voimakkuus hiljeni. Mutta ei sille mitään voi, se on yleistä. Sitten me pesimme puhelimen veden alla

Testattuamme että puhelin toimi oli maidon vuoro.Maito eroaa silleen että siinä on enemmän rasvaa, jota on aika vaikea pestä pois ja yleensä jäljet näkyvät näytössä ja on aika vaikea ottaa pois niitä. Mutta heti huuhtelun jälkeen oli taas kuin uusi.

Testi 3

Testailimme miten puhelin kestää pudotessa ja tiputimme puhelimen 0.6, 1.2, 1.8, 2.4 ja 6 m korkeudelta. Heti ensimmäisen pudotuksen jälkeen saimme tietää kuinka kestävä kuori on. 6m tiputus irrotti terässuojaukset. Kun katselimme vahinkoa tarkemmin huomasimme että vika ei ole teräksessä vaan muovissa.

Testi 4Oli aika epäuskottavaa että nokia 5500 selviäisi jos ajetaan autolla sen yli, mutta kyllä se vain kesti tämänkin testin. Akun pidikkeen kannelle tuli pieni vahinko ja kameran linssi meni rikki.Nyt kerron loppu mietinnän. Oikeastaan tämä puhelin sopii extreme sekä aktiivisille ihmisille, ehkä nokia 5500 tulee olemaan Nokian suosituimpia älypuhelinmalleja, ei sitä kukaan tiedä.