Skip to main content.

Sijaintitiedon kaveriporukalle puskaradiolla

Puskaradio

Puskaradio.com on ainakin toistaiseksi ilmainen palvelu, jolla voit kertoa kenelle tahansa toiselle internetin käyttäjälle, missä menet. Periaatteessa palvelulla voisi seurata tilatun taksin saapumista, lapsen seikkailuita ulkona tai, vaikka löytää kaverin kaupungissa, mitä ette ennaltaan tunne.

Miten Puskaradio toimii?
GPS:llä varustettuun S60-puhelimeen ladataan ohjelma Puskaradion kotisivuilta. Kun ohjelma on auki puhelimessa voit valita ystävät, joille haluat lähettää sijaintisi. Sijainti lähetetään tekstiviestitse linkkinä www-selaimella toimivaan palveluun, josta sijaintia voi seurata.

Etuna vielä se, että palveluun ei tarvitse rekisteröityä jos sitä haluaa käyttää.

GPS ja S60-puhelin riittää
Tekniikka ei vaadi ihmeitä. Tällä hetkellä saatavilla oleva versio toimii S60-puhelimessa, josta löytyy GPS. Sijaintitiedot saava henkilö voi katsoa sijainnin puhelimella tai tietokoneella, missä on internet ja www-selain.

Nokia Sport Tracker

Onko Puskaradio sittenkin vain kopio?
Nokiallahan on jo oma sovellus, mikä on samanlainen ja ehkä vielä parempikin. Nokia Sports Tracker on ohjelman nimi. Palvelu toimii hyvin pitkälle samalla idealla, mutta tietojen välitykseen käytetään internetyhteyttä, mikä tulee nopeasti huomattavasti tekstiviestejä edullisemmaksi mobiililaajakaistalla. Sports Tracker:ssa on lisäksi etuna, että sijaintitietoja voi seurata internetistä livenä.

Sports Tracker vaatii yksinkertaisen rekisteröitymisen sekä S60-puhelimen, jossa on GPS.

LISÄYS: Puskaradio.com ei välttämättä toimi kaikilla operaattoreilla nimipalvelinten vaihdosten vuoksi.