Skip to main content.

Motorola patentoi kitarapuhelimen

puhelinkitara patentti


New Scientist -lehden Barry Fox on tehnyt mielenkiintoisen löydön penkoessaan tietoja erilaisista patenteista.


Motorola on hakenut patenttia matkapuhelimelle, jonka näytöllä on osa kitaran kaulasta jota käyttäjä voivat sitten näppäimistön avulla soitella. Kitaran äänet kuuluvat joko puhelimen sisäänrakennetusta kaiuttimesta tai käyttäjä voi alistaa vastakuulijan kitaran soiton äänille.

Puhelimessa on tavalliset näppäimet, jotka muuttuvat musiikkitilaan vaihdettaessa virtuaalisiksi kitaran kieliksi ja ne reagoivat painamalla näppäimiä. Laitteessa on myös käännettävä nuppisäädin joka toimii eräänlaisena kielten virityskoneistona. Kitarapuhelimen ääniä voi soittaa livenä tai musiikista voi tehdä soittoäänen ja tallentaa puhelimen muistiin.

Motorolan mukaan kitarapuhelimen voisi myös helposti muokata vaikka viuluksi koska kieliä ja niistä syntyviä ääniä pystyy säätämään minkälaiseksi haluaa.

Me sanomme:

Kaikkea se Motorolakin keksii. Se täytyy sanoa, että yritystä ei voi ainakaan syyttää tylsäksi ja vain massan mukana liikkuvaksi. Innovatiivisuudella saadaan aikaan usein floppaavia luomuksia, mutta ilman kokeilua ja innovatiivisuutta ei kyllä hittituotettakaan löydy.