Skip to main content.
Tässäkö tuleva Nokia T7?


Kiinalainen PCPop-sivusto on julkaissut kuvia mahdollisesta Nokia N8:n seuraajasta, T7-00-älypuhelimesta. Ominaisuuksiltaan T7 vaikuttaa N8:aa karsitummalta. Kuvien perusteella T7 olisi varustettu microUSB-liitännällä N8:n mini-HDMI:n sijaan. Muita mahdollisia ominaisuuksia ovat 8 megapikselin kamera, Symbian^3 käyttöjärjestelmä, Bluetooth ja WLAN-yhteydet. PCPop-sivuston mukaan prosessorina olisi 700MHz ARM-11 ja T7:n pitäisi tukea myös 3D-pelejä.
Samsungin ensimmäinen älypuhelin Samsung Galaxy I9000 saapui suomeen viimevuoden elokuussa. Heti sen saapumisen jälkeen suosio on ollut vahvaa, eikä valinta vuoden älypuhelimeksi ole mielestäni ollenkaan liioiteltua.

Ominaisuudet
Tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 4-tuuman Super AMOLED-näyttö, 5-megapikselin kamera automaattitarkennuksella, radio sekä A-GPS. Yhteysvaihtoehtoina löytyy GPRS, EDGE, 3G, HSDPA, HSUPA, WLAN (b/g/n + DLNA-tuki), Bluetooth v3.0. Puhelimen lataus ja yhteys tietokoneeseen hoituu microUSB v.2.0 välityksellä. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on Android 2.2. Strategiset mitat ovat 122.4 x 64.2 x 9.9 mm ja paino 118 g. Irroitettavan ja samalla vaihdettavan takakuoren takaa löytyy 1500 mAh Li-Ion akku, microSD-korttipaikka sekä lokero sim-kortille. Toisin kuin iPhone 4:ssä, on akun sekä takakuoren vaihto mahdollista ilman erillisiä työkaluja.
Korealainen uutissivusto Paran julkaisi eilen ensimmäisen kuvan uudesta Samsung Galaxy S2:sta.

Sivuston tietojen mukaan uusi Galaxy S2 on vain 8.49mm ohut ja painaa 116 grammaa. Muita ominaisuuksia ovat 4.3-tuuman Super AMOLED Plus-näyttö, 1GHz tuplaydinprosessori, HSPA+, Bluetooth ja WiFi 802.11b/g/n. Käyttöjärjestelmänä on Andoid 2.3 Gingerbread.

Uutisoimme eilen Nokian ja Microsoftin ryhtyvän yhteistyöhön. Heti samana päivänä Engadged-sivusto julkaisi ensimmäiset kuvat Nokian tulevasta Windows Phone 7:stä. Sivuston mukaan uuden puhelimen design on sekoitus Nokian aiemmin julkaisemista puhelinmalleista N8 ja C7.

Puhelimen virallinen julkaisupäivä ei ole vielä tiedossa.

Windows Phone 7

Kuvan lähde: Engadged.com.
Nokia julkaisi tänään lehdistötiedotteen, jossa yhtiö kertoi ryhtyvänsä yhteistyöhön Microsoftin kanssa. Yhdessä yhtiöt aikovat luoda markkinoiden johtavia mobiilituotteita ja -palveluita. Nokian mukaan yhteistyö Microsoftin kanssa mahdollistaisi tuotteiden nopean markkinoilletuonnin. Yhteistyön myötä Nokia suunnitteli ottavansa Windows Phonen ensisijaiseksi mobiilikäyttöjärjestelmäkseen.
Puhelimeni.fi tulee kuukausittain julkaisemaan listaa suomen myydyimmistä puhelinmalleista. Tiedot on kerätty muutaman suuren verkkokaupan sekä operaattorien omien verkkokauppojen myydyimmistä puhelinmalleista.

Tammikuun listan kärkisijaa hallitsee ZTE Blade, jonka suosio on ollut todella suurta. Yksi bladen sijaan vaikuttava on varmasti sen edullinen hankintahinta. Artikkelin kirjoittamishetkellä Blade on väliaikaisesti loppu kaikilta sen suomalaisilta jälleenmyyjiltä, Saunalahdelta, TeleFinlandilta ja Verkkokauppa.com:ilta. Nokia hallitsee listaa peräti kuudella eri puhelinmallillaan.

Suluissa mahdollinen aiempi sijoitus.

1. ZTE Blade
2. HTC Desire HD
3. Nokia N8-00
4. Nokia C7-00
5. Samsung Galaxy S
6. HTC Desire Z
7. Nokia 5230 Navigator
8. Nokia 2330 Classic
9. Nokia C6-00
10. Nokia X3-02
Uutisoimme aiemmin, että Samsungilta on tulossa seuraavan sukupolven Galaxy S puhelinmalli. Nyt Samsung on julkaissut Samsung unpacked-sivuillaan pienen "esittelyvideon" tulevasta puhelimestaan. Varsinaiseksi esittelyvideoksi sitä kuitenkaan ei voi kutsua, sillä itse puhelinmallia ei videolla vieläkään nähdä.



Puhelimen tulevaa julkaisutilaisuutta voi seurata Samsung unpacked-sivuston kautta. Samalle sivulle on tulossa lisämateriaalia vielä ennen puhelimen julkaisemista.