Skip to main content.

Nokia 3250 digikamerana

Minulla on nyt ollut muutama päivä Nokia 3250 -puhelin lainassa ja ensivaikutelmat ovat positiiviset. Puhelimen perusominaisuudet selviävät tuosta yllä olevasta linkistä ja tässä jutussa keskitymme puhelimen kameraominaisuuksiin.

Nokia 3250 digikamerana
Nokia 3250 -puhelimesssa on 2 megapikselin kamera. Megapikseleitä on siis yhtä paljon kun esimerkiksi Nokian N70 kamerassa. Laadultaan kamerat eivät välttämättä kuitenkaan ole ihan saman arvoisia. Nokia 3250 on halvemman hintaluokan matkapuhelin ja siinä on ehkä (?) käytetty halvempia kameran komponentteja. Oli miten oli, kameroiden laatuero on kuitenkin hyvin pieni jos sellainen on olemassa.

Vertailun vuoksi

Nokia 3250 -puhelimella otettu kuva (ehkä hieman enemmän punaista kun seuraavassa kuvassa?).
Nokia 3250 kuva


ja N70-puhelimella otettu kuva
Nokia N70 kamera


Puhelimen näppäimistö-osa on käännettävissä eri asentoihin ja käynnistävät puhelin-, kamera- tai musiikkitoiminnot. Tässä alla Nokia 3250 -puhelin kamerana.
3250 kamera


Jäin kaipaamaan kameran linssisuojusta. Nyt pitää muistaa putsata linssi joka kerta ennen kuvien ottamista.
Nokia 3250 kamerapuhelin 2 megapikseliä


Minua ei häiritse että Nokia 3250 -puhelimessa ei ole salamaa. Kamerapuhelimessa salaman käyttö yleensä vain huonontaa kuvaa.

Tässä kyseisellä puhelimella otettuja kuvia.

Me sanomme: Puhelimen kamera ei kykene kilpailemaan edullisten digikameroiden kanssa, mutta sen laatu on mielestämme ok ja kuvat kelpaavat varmaan monelle "kymppikuviksi" perhealbumiin.

Kuvausolosuhteiden on oltava suotuisat jos haluat laadukkaita kuvia Nokia 3250 -puhelimella. Tämä ei kuitenkaan ole mitään uutta ja sama koskee melkein kaikki kamerapuhelimia.

Onneksi kuvia voi jälkikäteen helposti muokata kuvankäsittelyohjelmalla!

Nokia 3250 -puhelimen vahvimmat ominaisuudet löytyvät musiikkipuolelta ja niistä enemmän myöhemmin!