Skip to main content.

Testattua: Samsung SGH-X460

Samsung SGH-X460 tuli myyntiin jo lokakuussa 2004 ja on pohjimmiltaan edullinen perussimpukkapuhelin ja mainio toiminnoiltaan peruspuhelimeksi. Nykyisin X460:aa saa kaupoista jo vähän päälle sadalla eurolla.

Samsung SGH-X460 avattuna


Muotoilultaan X460 on varsin neutraali, tosin tyylikäs. Tuttua Samsung-lookia. Ulkonäyttö on mustavalkoinen ja ajaa asiansa mallikkaasti. Sisänäyttö on 65536-värinen ja koostuu 128x160 pikselistä, eli kyseessä on varsin perustason näyttö. Ajaa myös asiansa, ja omasta mielestäni tämän hintaluokan puhelimessa on jopa varsin mainio ja riittävä.

Ulkoisesti sekä rautapuolelta X460 on siis varsin hyvissä asemissa. Valitettavasti softan puolella ongelmakohtia on melko runsaastikin.

Perustaltaan valikkorakenne on erittäinkin hyvä, mutta osa toiminnoista on sijoitettu hieman oudolla tavalla. Lisäksi joidenkin kohtien suomennoksissa ei välttämättä ole valittu parhainta vaihtoehtoa vaan suomennos vaikuttaa hivenen tönköltä.

Nelisuuntaisen ohjainnäppäimen keskinappi ei toimi hyväksyvänä OK:na. Sen lähestulkoon ainoa käyttökohde onkin perustilasta WAP-selaimen käynnistäminen. Toinen tuttu vanha samsungismi on se, että kalenterissa viikko starttaa sunnuntaista eikä maanantaista eikä tätä voi muuttaa.

Profiileja ei löydy, vaan puhelimessa on vain äänellinen ja äänetön tila. Äänellisessä tilassa jotkin "pakkoäänet" ärsyttävät, joita ei voi kytkeä pois. Tekstiviestien kirjoituksessa niitä, jotka eivät ennustavaa tekstinsyöttöä T9:ää käytä, ottaa varmasti päähän se, että T9:n joutuu joka kerta erikseen kytkemään pois päältä kun puhelin ei vanhaa valintaa muista.

Java-toteutus on myös hieman oudohko pilipali-äänineen. Peleissä kyllä keskinappikin toimii, joka on positiivista. Myös WAP-selaimen toteutus on outo, vaikuttaisi ostetulta erillissoftalta koko selain ja näin se istuu puhelimen muuhun käyttöliittymään/logiikkaan huonosti.

Muistia on hieman reilut 8 megatavua, joka on ainakin omassa käytössäni riittänyt aivan ruhtinaallisesti.

+kompakti koko
+käytettävyys
+miellyttävä näppäimistö
-Java-toteutus
-kalenterissa viikko alkaa maanantaista
-keskinappi ei toimi OK-näppäimenä

Samsung X460:n tekniset tiedot vertailtavissa Puhelinvertailu.comissa

P.S. Olin kirjoittanut tämän pikkujutun X460:sta pääpiirteissään jo melko kauan sitten, mutta nyt tarjoutui oiva mahdollisuus julkaista se täällä.

Samsung SGH-X460 suljettuna