Skip to main content.

Testattu: Nokia E60 yrityspuhelin

Testattu: Nokia E60 yrityspuhelin

Nokia julkisti noin vuosi sitten Eseries-kännykkämalliston (nyt löytyy mm Nokia E50, E60, E61 ja E70), joka sisältää erityisesti yrityskäyttöön sorvattuja laitteita. Testattu Nokia E60 on kolmitaajuus yrityspuhelin josta löytyy mm WLAN (WiFi) ja Office dokumenttien muokkaus. Kooltaan tämä yrityspuhelin on Nokian kommunikaattoreita pienempi. Puhelimessa ei ole kameraa eikä radiota.

Nokia E60 tuotesivuilta löytyy hyvin kattavat infot teknisistä ominaisuuksista joten keskityn tässä lähinnä muihin asioihin.

Yrityskäyttöön
Mikä sitten tekee E60-puhelimesta yrityspuhelimen? Mm nämä ominaisuudet ovat hyödyksi yrityskäytössä:

- Synkronoi Microsoft Outlook- ja Lotus Notes -ohjelmat
- Tukee Microsoft Word-, PowerPoint- ja Excel (Microsoft Office 97, 2000, XP ja 2003) -ohjelmien yleisimpiä ominaisuuksia.
- Puhelinta voi käyttää modeemina paikallisissa ja maailmanlaajuisissa verkoissa
- WLAN tarjoaa nopeat lähiverkkoyhteydet
- Tukee yleisimpiä push-email -sähköpostiohjelmia
- Kaiutin neuvottelupuheluja varten
- Voit asentaa lisäsovelluksia
- Lisämuistitilaa saa toimistosovelluksille muistikortille
- Internet-puhelut WLAN-verkossa
- Yhteensopiva Nokia Mobile VPN kanssa

Yhteyksiä on joka lähtöön: WLAN, Bluetooth (1.2), Infrapuna, datakaapeli...
Nokia E60


Nokia N70 ja E60 ovat aika saman kokoisia. E60 ei siis ole mikään "iso yrityspuhelin" kuten esim kommunikaattori.
Nokia E60 ja Nokia N70


Käyttöjärjestelmä
Nokia E60 on älypuhelin joka siis käytännössä tarkoittaa sitä että puhelimessa on käyttöjärjestelmä. Käyttöjärjestelmänä on Symbian OS v9.1 ja sen kolmas versio (Huom! version 2 ohjelmat eivät käy tähän puhelimeen). Puhelin toimii EGSM 900, GSM 1800, GSM 1900 ja WCDMA (3GPP Release 4) -verkoissa Euroopassa, Afrikassa, Tyynenmeren alueella sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikassa alueilla.

Käytettävyys
Puhelin on kompakti ja laadukkaan tuntuinen. Näppäimistä ei nitise ja toimii hyvin. Myös navinäppäin toimii hyvin, eikä tule virhepainalluksia kuten jossain aiemmissa Nokioissa.

Näyttö
Puhelimen korkealaatuinen ja kirkas näyttö tukee 16 miljoonaa väriä ja sen resoluutio on 352 x 416 pikseliä. Näytöllä on 6 riviä tilaa tekstille ja siinä on kirkkauden ja kontrastin säädin. Kätevän (?) zoomaustoiminnon avulla voit suurentaa toimistosovelluksien ja verkkosivujen sisältöjä näytölläsi.

Muuta
Puhelimessa ei siis ole kameraa, mutta monelle se on ehkä plussa yrityskäytössä. Ainakin kameran puuttuminen pienentää kokoa. Puhelimessa on asennettu Nokian uusi nettiselain joka toimii hyvin. Myös RSS-syötteitä voi lukea valmiiksi asennetulla ohjelmalla. WLAN:in käyttö oli helppoa ja puhelin löysi hyvin meidän ja naapurin :-) WLAN-verkon. Nokia E60 hinta on noin 400 euroa ja siis huomattavasti halvempi kun esim Nokia 9300i (noin 560 euroa).

Nokia E60 puhelimessa on suunnistin, paikannus ja maamerkit ohjelmat. Niitä en valitettavasti päässyt kokeilemaan.
Nokia E60 suunnistin, paikannus ja maamerkit


Puhelimesta muualla: Nokiaforbusiness

Nokia E60 hinta


Nokia E60 video
Tästä "kotivideosta" selviää lähinnä minkä näköinen E60 on. Saatte mielellä kommentoida videoesitystä - haluatteko näitä lisää ja mikä olisi niiden sisältö tai lisäarvo?Keskustelufoorumi: E60 keskustelua