Skip to main content.

Testattu: Samsung SGH-E900

Samsung SGH-E900


Samsung E900 on liukukannella varustettu tyylikkään musta puhelin, josta löytyy muun muassa 2 megapikselin kamera, MP3-soitin ja 262 000 värin näyttö. Puhelin on myös pieni (45 mm x 93 mm x 16,5 mm), erityisesti läpän ollessa kiinni ja mukavan kevyt, koska se painaa vain 93 grammaa.


Ensivaikutelma

Puhelimen tyylikkyys jäi parhaiten mieleen lyhyen ensitestauksen jäljiltä, tosin olen aiemmin käyttänyt yhtä Samsungia, joka ei ollut yhtä hyvä kuin se oli tyylikäs, mutta onneksi E900 poikkeaa tästä kokemuksesta.
Ainoa häiritsevä tekijä oli näytön alla olevat näppäimet, jotka toimivat hipaisu menetelmällä. Ne ovat liian lähellä navigointi näppäintä ja niitä "hipaisee" monesti vahingossa.

Samsung E900 vs iPod Nano


Muotoilu, rakenne ja käytettävyys

Kuten aiemmin mainitsin puhelin on tyylikäs ja mukavan pieni, jonka näppäimet löytyvät liukukanne alta. Liukukansi tuntuu hyvälle, koska se ei nitise tai natise, vaan toimii kuten sen pitääkin. Se on myös helppo avata yhdellä kädellä.

Samsung E900


Numeronäppäinten tuntu on hyvä. Isommille sormille numeronäppäimet saattavat olla liian pienet ja lähellä toisiaan, mutta minulle ne eivät tuottaneet ongelmia. E900 sisältää myös musiikkisoittimessa tarvittavat (seuraava, edellinen, play, pause) näppäimet, jotka aktivoituvat vasta kun MP3-soitin laitetaan päälle. Erittäin hyvä keksintö!
Oikeasta sivusta löytyy sammutus, mp3 ja kamera näppäimet. Vastaavasti vasemmalta löytyy äänen voimakkuuden säätö napit. Sivu näppäimet ovat ihan toimivat, mutta niissä ei ole minkäänlaista taustavaloa. Etenkin sammutus näppäin on vaikea löytää pimeässä, koska se on samalla tasolla kuoren kanssa, eikä siinä ole taustavaloa.

Samsung E900


Rakenteeltaan puhelin hyvä, tukeva ja kaikin puolin laadukkaan tuntuinen. Myös takakuori tuntui olevan tukeva ja pysyi paikoillaan hyvin.

Käyttöliittymä on helppo käyttää. Valikot ovat selkeät ja johdonmukaiset ja muistuttavat mielestäni paljon Sony Ericssonin valikoita, mutta toki erojakin löytyy.

Näyttö

E900 näyttö on 240 x 320 resoluution TFT-näyttö, joka toistaa 262 000 väriä. Näyttö on mukavan suuri, kirkas ja selkeä, mutta se ei tarjoa mitään ihmeellistä, koska monista puhelimista löytyy jo vastaavan tason näyttö.

Teemoja löytyy kaksi kappaletta: musta ja valkoinen. Molemmat ovat oikeen toimivia. Taustakuvan voi luonnollisesti myös vaihtaa ja mahdollisuutena on myös valittavana kalenteri taustakuvaksi, joka on mukava lisä ja hyvin toimiva.

Erä outo asia tuli eteeni kun vaihtelin taustakuvia ja teemoja, niin huomasin, että näytönsäästäjää ei voi vaihtaa mistään. Puhelimessa ei ole minkäänlaista näytönsäästäjää, vaan puhelimen ruutu menee täysin mustaksi kun se on käyttämättä. Hienoinen miinus tästä.

Soittimena

Kuten lähes kaikista nykyaikaisista puhelimista, niin myös E900:sta löytyy MP3-soitin. Soitin on hieno ja siitä löytyy Media playeristä ja iTunesista tutut tehosteet, jotka pyörivät kun musiikkia kuunnellaan. Hieno, mutta aika turha toiminto.

Kappaleiden siirto puhelimeen onnistui helposti bluetoothilla. Kovin paljoa musiikkia puhelimen muistiin (80 Mt) ei mahdu, mutta onneksi muistia voi laajentaa muistikortilla.

Soittimen voi jättää taustalle pyörimään ja samalla voi vaikka kirjoitella tekstiviestiä. Erittäin mukava toiminto!

Valmistaja lupaa jopa 10 tunnin kuunteluajan, jos lentotila on kytketty päälle.

Kamera

Samsung SGH-E900:ssa on 2 megapikselin (1600 x 1200) kamera varustettuna kuvausvalolla, jossa on 4x digitaalinen zoom, night mode ja sarjakuvaus. Mukana on myös tehosteet: mustavalkoinen, negatiivi, seepia, antiikki, kuutamo ja sumu.

Kameran käynnistys kestää noin 2-3 sekuntia.

Kuva koko on mahdollista valita seitsemästä vaihtoehdosta: 240x320, 320x240, 640x480, 800x600, 1024x768, 1280x960 ja 1600x1200. Laatua on myös mahdollista säätää: säästö, normaali, tarkka ja erittäin tarkka.

Kamera on kaikin puolin perus matkapuhelinkamera, eikä näin ollen tarjoa mitään ihmeellistä. Iso plussa kuitenkin siitä, että suljinääni on mahdollista saada pois ilman mitään erikoisia virityksiä! Tämä ei onnistu läheskään kaikissa puhelimissa.

Akku

Valmistaja lupaa valmiusajaksi jopa 220 tuntia, joka tekee hieman yli yhdeksän päivää. Aivan tähän en omassa käytössä päässyt, vaan akku ilmoitti olevansa lähes tyhjä viidentenä päivänä latauksesta. Mielestäni tulos on vähintäänkin tyydyttävä.

Samsung E900


Tekniset tiedot

- Verkko: GSM 900 / 1800 / 1900
- Näyttö: 262 000 väriä, 240 x 320 pikseliä, max 12 riviä
- Kamera: 2 megapikseliä, 4 x digitaalinen zoom, kuvausvalo
- Äänet: 64 kanavaa
- Muisti: 80 Mt
- Koko: 45 mm x 93 mm x 16,5 mm
- Paino: 93 g
- Valmiusaika: 220 tuntia
- Puheaika: 10 tuntia

Samsung SGH-E900 voisin suositella niille, jotka haluavat tyylikkään ja pienen, hyvin taskuun sopivan puhelin.

SGH-E900 Keskustelua - Kysy & kommentoi!