Skip to main content.

Nokia E50 arvostelu ja testi

Nokia E50 arvostelu ja testi

Nokian Eseries -sarjan yrityspuhelin Nokia E50 on näppärän kokoinen ja laadukas laite sellaiselle joka ei kaipaa 3G yhteyksiä tai WLANia (langaton yhteys). Tästä laitteesta löytyy 1.3 megapikselin kamera joka on valinnainen ominaisuus. Verrattuna Nokia 6233 -puhelimeen joka on suunnattu työ- ja viihdekäyttöön Nokia E50 tuo huomattavasti enemmän toimintoja vain kymmenellä lisäeurolla (E50 hinta on noin 290 euroa). E50 on Symbian käyttöjärjestelmällä (OS 9.1 -käyttöjärjestelmä S60-ohjelmistoalusta, 3. versio) toimiva älypuhelin johon saat ladattua uusia ohjelmia.

Nokia E50 tarjous!
Voiko tämä laadukas puhelin olla näin halpa?


E50 -puhelimessa on laadukas ja kirkas näyttö ja puhelin on helppo käyttää. Näppäimet ovat pienet, mutta toimivat hyvin eikä minulla ainakaan sattunut niitä joillekin malleille tyypillisiä virhenäppäilyjä. Viisisuuntainen joystick toimi myös hyvin. Ihan samaa ei esimerkiksi voi sanoa Nokia N71 -puhelimesta jota olen viimeaikoina käyttänyt. Muista myös vilkaista muita Eseries testejämme; Nokia E60 ja E61.

Nokia E50


Puhelimessa on nelitaajuuksinen GSM-yhteys ja E50 toimii siis viidellä mantereella (Eurooppa, Afrikka, Aasia sekä Pohjois- ja Etelä-Amerikka).

Ehkä eniten kiinnitin huomiota laadukkaaseen yleisilmeeseen ja tuntumaan. E50 on todella jämäkkä puhelin ja takakansikin on metallia. Akun kesto on hyvä verrattuna moneen muuhun äly- tai yrityspuhelimeen. Ja puhelin on pieni tai ainakin ohut ollakseen tällainen älypuhelin. Puhelimessa ei siis ollut 3G:tä tai WLANia, mutta Bluetooth, USB ja infrapuna löytyy. E50 sisältää myös hyödyllisiä yrityspuhelin toimintoja. Näihin kannattaa tutustua tarkemmin Nokia E60 sivuilla.

Nokia E50 ja N70


Jos miinuksia haetaan niin kamera ei ole mitenkään huippuluokkaa ja yksityiskohtana voisi mainita että ns Text to Speech ominaisuudesta puuttui Suomen kieli. Kuulostaa aika hauskalta kun suomenkielinen tekstiviesti luetaan ruotsiksi :-).

Me sanomme: Hyvä valinta yrityspuhelimeksi jos et tarvitse 3G:tä tai WLANia ja haluat pienen ja edullisen laitteen. Hintakaan ei ole paha, klc.fi verkkokaupassa e50 hinta on 289 euroa. Ja miksi vain yrityskäyttöön? Kyllä E50 sopii hyvin laadukkaaksi peruspuhelimeksikin. Tämä malli on muuten saanut hyviä pisteitä ja kehua monessa maailmalla julkaistussa arvostelussa.

Keskustele E50 mallista foorumilla.

E50 video


Nokia E50 hinta vertaa hintoja