Skip to main content.

Nokia N95 arvostelu

Nokia 95 ale
Klikkaa tästä! Nokia N95 alennuksessa - 20 %.


Nokia N95 arvostelu

Minusta tuli viime viikolla Nokia N95-puhelimen omistaja. Nokia N95 on 3G-älypuhelin, joka maksaa noin 700 euroa. Kallis? Ehkä, mutta tästä laitteesta löytyyy mm 5 megapikselin kamera (Carl Zeiss), WLAN ja GPS-vastaanotin. Eikä siinä kaikki. Puhelimesta löytyy myös musiikkisoitin, radio, Bluetooth, USB-liitäntä, HSDPA, TV-out ja MicroSD-muistikortti. Ei hassumpi kokonaisuus.

Nokia N95 keskustelua

Nokia N95 puhelimena

Voisi luulla tai helposti olettaa että N95 olisi useiden toimintojensa ja 5 megapikselin kameransa vuoksi suuri ja kömpelö laite. Älypuhelinluokassa Nokia N95 on kuitenkin normaalinkokoinen laite ja sopii moneen taskuun. Tämä on tärkeä ominaisuus puhelimelle. Eihän tämä laite kilpaile maailman ohuin puhelin tittelistä, mutta se ei ole laitteen ideakaan. Laadukas kamera vaatii laadukkaan ja suuremman linssin ja jos puhelimella on tarkoitus surffata netissä ei pieni näyttö ole paras käyttöliittymä. Kokoa ja painoa on mielestäni juuri sopivasti.

Toimiva puhelin on helppo käyttää. Nokia N95:en käyttöliittymä ei eroa Nokian muiden uusien älypuhelinten käyttöliittymästä eikä sen suhteen ole moittimista. Puhelimen käytettävyyten ja puheominaisuuksiin vaikuttava oleellisesti tietenkin myös näppäimet ja niiden toimivuus. Näppäimistä, joystickista tai puhelimen sivuilla sijaitsevista muista näppäimistä ei ole pahaa sanottavaa. Laitteen ehkä kätevin puhelinominaisuuksiin liittyvä toiminto on itse määriteltävä pikavalintanäppäin - esim. minulla 2 painaminen tekee soiton vaimolle! Vaimo on kyllä minulle ykkönen, mutta kakkonen on jotenkin kätevästi siinä keskellä...

Avattuna puhelin näyttää tällaiselta. Puhelimessa on siis ns liukukansi.
Nokia N95 hinta


Puhelimen takakansi. N95 Kamerassa on linssisuoja. Nuo muut näppäimet ovat äänen voimakkuuden säätö ja kameran laukaisija.
Nokia N95


Näppäimistö on helppo käyttää (ei liian pieni).
N95


Musiikkisoittimen näppäimistö löytyy liukukannen alta.
Nokia N95 musiikkisoitin