Skip to main content.

Nokia 3110 Evolve ekopuhelin

Nokia 3110 Evolve on peruspuhelin pienillä lisäominaisuuksilla. Erikoisuus puhelimessa on, että puhelin on tehty silmälläpitäen sen materiaalien kierätettävyysominaisuuksia. Ennakkoon moni olettaa puhelimen olevan heppoinen tai likainen, kun kyseessä on ekoa, mutta tämä ei pidä paikkaansa sillä puhelin on tyylikäs, siisti ja kestävän tuntuinen.

Puhelin on Nokia 3110 puhelimen erikoisversio ja eroaa esi-isästään hyvin vähän. Merkittävämmät eroavaisuudet ovat harmaa takakuori ja mukana tuleva energiaa säästävä laturi - niin unohtamatta ekohenkisiä taustakuvia ja näytönsäästäjiä.

Nokia 3110 Evolve ekopuhelin


Oikea ekopuhelin


Tätä puhelinta pitää hyvällä omallatunnolla taskussaan sillä puhelin on todellinen ekopuhelin.

Biokuoret ovat yksi salaisuus


3110 Evolven yksi salaisuus on sen kuorissa. Kuorien valmistuksessa on käytetty 50% uusiutuvia materiaaleja. Puhelinta katsellessa tätä ei arvaisi, sillä puhelin tuntuu aivan tavalliselta puhelimelta, jossa kuoret ovat tukevat ja käyttettävyys on hyvä.

Nokia 3110 Evolve ekopuhelin


Ainoastaan kuoret eivät ole ekoa Evolvessa. Puhelimen laatikko on huomattavasti tavallista pienempi sekä suurimmaksi osaksi kierrätettävästä materiaalista tehty. Ekoa löytyy myös sähkönkulutuksesta sillä puhelimen mukana toimitettava akku on tavallista vähemmän virtaa käyttävä, vaikka se jätettäisiin pistorasiaan, kun puhelin ei ole latauksessa.

Biokuorien sisällä tihkuaa ominaisuuksia


Ominaisuuslista on pohjustettu perusominaisuuksilla kuten kalenteri, sekuntikello ja pelit. Ominaisuuslistan koristeina ovat Bluetooth, kohtuullisen valmiusaika, 1,3 megapikselin kamera, WAP-selain, käytössä hyväksi todettu MP3-soitin, microSD-muistikorttipaikka, joka tukee kahden gigatavun muistikortteja. Lisäksi puhelimesta löytyy radio, joka toimii ainoastaan, kun puhelimeen on liitetty erillinen antenni eli toisinsanoen HF-kuuloke.

Kamera ei yllätä


1,3 megapikselin kamera löytyy nykyään jo lähes jokaisesta puhelimesta. Kännykkäkameran laatu tunnetusti ei ole kovin vakuuttava ja 3110 ei tee tässä poikkeusta. Kameralla otetut kuvat ovat kohtuullisen selkeitä ja tärkeässä paikassa kuvan saa varmasti napattua, mutta lehdille kuvia ei kannata yrittää myydä.

Puhelin musiikin ystäville


Puhelimen MP3-soitin on loistava. Se on yksinkertainen ja toimiva. Myös puhelimen sisäinen kaiutin on todella hyvälaatuinen ja siitä lähtee hyvin ääntä. Soittimesta löytyy lisäksi toiminto, jolla musiikkia voi kuunnella erillisillä bluetooth kaiuttimilla tai, vaikka tietokoneella, jossa on bluetooth palikka.

Nokia 3110


USB-liitäntä pelasti päivän!


Testattavana olevalla puhelimella otettiin muutamia kuvia ja kuvat piti saada siirrettyä tietokoneelle. Bluetoothin kanssa oli ongelmia, koska data ei tahtonut liikkua 3110 Evolven ja Acerin välillä. Pelastuksena oli kuitenkin se, että puhelimesta löytyy suoraan USB-liitäntä, jolla puhelimen saa helposti kiinni tietokoneeseen. Samanlaisia liittimiä on mm. digikameroissa ja muissa taskussa kulkevilla laitteilla. USB osoittautui erinomaiseksi ratkaisuksi kuvien siirtoon sen helpon käytettävyyden ja varman toimivuuden vuoksi. Myös nopeuden suhteen se yllätti positiivisesti.

Nettiselailulle EI


Puhelimessa on EDGE ja GPRS datayhteydet, mutta siitä huolimatta puhelimessa ei ole kuin WAP-selain. WAP on tänäpäivänä jo suhteellisen kuollutta ja laadukkaan materiaalin etsimininen voi olla hankalaa. WAP-selaimella pääsee myös tavallisille WWW-sivuille, mutta esimerkiksi Puhelimeni.fi etusivun lukemiseen olisi mennyt useampi minuutti huonon käytettävyyden vuoksi. 3110 Evolve ei ole suunniteltu nettiselailuun ja se on nyt todistettu.

Puhelimen hinta ei huimaa


Puhelimen hinta on onnistuttu pitämään kohtuullisena. Puhelimen saa omakseen Alle 100 eurolla jo useammasta paikasta (päivitetty 25.8.2008).

Yhteenveto 3110 Evolvesta


Nokia 3110 Evolve on hyvä peruspuhelin, josta löytyy tärkeimmät ominaisuudet sekä vähän ylimääräistä. Puhelimen hinta on kohdillaan ja pakko todeta, että jo pelkän ekoystävällisyyden takia tätä kannattaa harkita jos haluaa peruspuhelimen.

Plussat ja miinukset


+ ergonomia ja käytettävyys

+ ekologisuus

+ USB-liitäntä

+ tuki muistikortille

- sekainen käyttöliittymä